Februari blir en VM-månad

Tre stycken vintersporter: alpin skidsport, skidskytte och nordisk skidsport håller sina världsmästerskap under februari månad. Det kommer att bli en månad fullspäckad med spännande tävlingar. Dessutom avgörs finalen i världsmästerskapet i bandy den 5 februari i Sandviken, troligen mellan bandygiganterna Sverige och Ryssland.

Den 6 februari drar VM i alpin skidåkning i gång i Sankt Moritz i Schweiz. Höjdpunkten i dessa mästerskap brukar bli tävlingarna i slalom och för svensk del är det Frida Hansdotter som under säsongen varit mest framgångsrik och den enda som vunnit en tävlingen i världscupen.

Den 8 februari är det sedan dags för skidskyttarna att göra upp om medaljerna i VM som körs i Hochfilzen i Österrike. Martin Fourcade är den som dominerat säsongen så här långt och han förväntas ta flera medaljer under mästerskapet. VM-månaden avslutas med VM i nordisk skidsport som avgörs i Lahtis i Finland. Längdskidåkningen kommer att följas av många och som vanligt är det Norge som har flera favorittippade åkare på startlinjen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *