Nya tag för fotbollslandslaget

I somras gick det europeiska mästerskapet i fotboll av stapeln. Här möttes 24 av Europas bästa landslag i matcher runtom i Frankrike. Sverige var ett utav de deltagande länderna och efter sina tre spelade matcher stod det klart att man tyvärr hamnade sist i sin grupp och därmed var ute ur turneringen. Medans den svenska truppen reste hemåt och sade adjö till stora stjärnor som Zlatan, Kim Källström och Andreas Isaksson fortsatte turneringen och Portugal stod slutligen som segrare. Detta skedde efter en final som gick till förlängning, där hemmalaget Frankrike var det tuffa motståndet.

Kvalet till fotbolls-VM
Nu har fokuset istället vänts om mot den ännu större turneringen, där lag från hela världen möts. Världsmästerskapet i fotboll är i särklass en utav de absolut största händelserna i sportvärlden. 32 av världens över 200 landslag kommer delta här och just nu pågår den långa uttagningsprocessen där varje kontinent ska ta fram sina kandidater. I bland annat Asien har detta pågått i över ett år, men i Europa drog det hela igång nu under hösten. Hittills har man hunnit med 3 av totalt 10 kvalomgångar, där varje enstaka poäng är viktig. Det är nämligen bara gruppvinnarna, samt de bästa grupptvåorna som får spela i VM. Sverige har med ny förbundskapten och trupp lyckats ta 7 av 9 möjliga poäng, vilket givit dem en mycket bra start i kvalet. Nästa match väntar Frankrike som motstånd och med lite tur kan denna match ge en topplacering i gruppen inför vinteruppehållet.

När VM 2018 går av stapeln i Ryssland kommer miljontals av fans följa det hela från alla världens hörn. Biljetterna till turneringen kommer att släppas någon gång under nästa år och lär gå åt mycket fort. Likaså kan det komma att bli med hotell och flygbiljetter, som även de kan vara värda att boka långt i förtid.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *