Sveriges avslutande kvalmatcher

Sverige och många andra nationer har under det senaste året slitit mycket hårt för att försöka få en utav de eftertraktade platserna i det europeiska fotbollsmästerskapet nästa sommar. Turneringen kommer att hållas i Frankrike och har plats för totalt 24 nationer, vilket är en ökning jämfört med tidigare årgångar.

För att få bli ett utav dessa lag krävs det att man når framgångar i det föreliggande kvalet, som nu börjar gå mot sitt slut. Alla lag som vill vara med har delats in i grupper, där man möter varandra på både hemma- och bortaplan. De två bästa lagen i vardera grupp går sedan till EM, medans de tredjeplacerade lagen får göra upp mot varandra om de sista platserna. Efter åtta av tio matcher ligger Sverige just på denna placering och det krävs vinst i de två kvarvarande matcherna för att hålla EM-drömmen vid liv.

Motståndet i dessa matcher blir Liechtenstein och Moldavien, som man har besegrat tidigare i kvalet. Den första matchen mot Liechtenstein spelas på bortaplan på torsdag och måndagen därpå är det avslutning på Friends Arena mot Moldavien. Vi får nu hålla tummarna för att truppen, som bland annat består av Zlatan Ibrahimovic och U21-hjälten John Guidetti, gör ett bra jobb i bägge matcherna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *