Stora sporthändelser under 2016

Sportåret 2015 lider nu mot sitt slut, men detta är ingenting att misströsta. Under 2016 har vi en hel del spännande sport att se fram emot!

Redan i maj drar det hela igång med världsmästerskapet i ishockey som denna gång avgörs på rysk mark. Det svenska landslaget är självklart med och kämpar om titeln och kommer under gruppspelet att möta såväl hemmanationen som Tjeckien, Schweiz, Lettland, Norge, Danmark och Kazakstan. Mästerskapet spelas 6-22 maj.

Sommarens stora fotbollshöjdpunkt är fotbolls-EM som spelas i Frankrike mellan 10 juni och 10 juli. Sverige lyckades härom veckan kvala sig in i det hela och har lottats in i grupp E där man möter Irland, Italien och Belgien. Med lite tur blir man ett utav de 16 bästa lagen och tar sig därmed vidare till slutspelet som kan leda till medaljplats.

Den 5-21 augusti kommer det 31:a olympiska sommarspelet att gå av stapeln och denna gång sker det hela i Rio de Janeiro i Brasilien. Det här är första gången som det hela arrangeras i Sydamerika och sportfantaster från alla världens hörn kommer resa till denna plats för att uppleva det hela på plats. Totalt finns det 30 olika sporter med flera olika grenar inom varje som man kommer att tävla i, där golf och rugby är nya i OS-sammanhang.

Till hösten, när såväl EM och OS är avklarat för det svenska fotbollslandslaget så är det dags för herrarna att åter igen kvala sin in till ett stort mästerskap. Denna gång handlar det om fotbolls-VM som i sin tur spelas sommaren 2018. Redan nu är lottningen till kvalet klar och Sverige ställs mot Holland, Frankrike, Bulgarien, Vitryssland och Luxemburg. I oktober 2017 vet vi som vi får se Sverige i VM eller ej.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *